2015 Yılı Faaliyet Raporu

REF: TIKAV-FAAL. RAP.2015

TÜRKİYE İNSAN KAYNAKLARI EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI

2015 YILI FAALİYET RAPORU

25.11.2011 tarih ve 02/11 sayılı Mütevelli Heyet Kararı ile görevde olan


A-MÜTEVELLİ HEYET ÜYELERİ

  

1-Hamdi AKIN                   
Koza Sk. No: 22 GOP/ Ankara
2-Selim AKIN                
Koza Sk. No: 22 GOP/ Ankara 
3-Meral KÖKEN              
Koza Sk. No: 22 GOP/ Ankara
4-Nihal KARADAYI
Koza Sk. No: 22 GOP/ Ankara
5-Günal AKBAY
Şehit Ersan Cad. Köşk Apt 32/22 Çankaya/Ankara
6-Tuncay YILMAZ
Turan Güneş Bulvarı 626 Cad. 26/9 Yıldız-Ankara 
7-Pelin AKIN
Levent Loft, Büyükdere Cad. No:201 K:11 34394 Levent/ İstanbul

B-YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

1-Sultan YILMAZ  Yönetim Kurulu Başkanı 
Turan Güneş Bulvarı 626 Cad. 26/9 Yıldız/ Ankara 
2-Hamdi AKIN
Yön.Kurulu Başk.Yard.    
Koza Sk. No: 22 GOP/ Ankara 
3-Selim AKIN
Sayman Üyesi                 
Koza Sk. No: 22 GOP/ Ankara 
4-İrfan ERCİYAS       
Üye
429 Sk. Manolya Sitesi B1 Blok No:5 Daire: 59 Birlik Mah./ Ankara
5-Sıla CILIZ İNANÇ     
Üye
Koza Sk. No: 22 GOP/ Ankara 
6-Sani ŞENER             
Üye
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali 34149 Yeşilköy/ İstanbul
7-Pelin AKIN                
Üye
Levent Loft, Büyükdere Cad. No:201 K:11 34394 Levent/ İstanbul

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri 

1-İbrahim Süha GÜÇSAV
Açarlar Mah. Aladoğan Sk. Beykoz Konakları No: 166 Daire: 111 Beykoz/ İstanbul  
2-Hüseyin Kadri SAMSUNLU    
Yerköy Mah. Nuripaşa Cad. 73/ 9 Sarıyer/ İstanbul
3-Çoşkun Mesut RUHİ            
Koza Sk. No:22 GOP/ Ankara

C-DENETİM KURULU ASİL ÜYELERİ 

1-Gülbin BEKİT UZUNER
Koza Sk. No:22 GOP/ Ankara  
2-Aybeniz SEZGİN
Koza Sk. No:22 GOP/ Ankara  
3-Serpil DARDAĞAN        
Koza Sk. No:22 GOP/ Ankara  

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri 
Gözde AVCI ÖZKAN              
1583/2 Sk. No:4 B Blok Kat: 2 Daire: 205 Bayraklı/ İzmir
E. Burcu KARABACAK                
Hoşdere Cad. Refik Belendir Sk. No: 79/ 18 Yukarı Ayrancı/ Ankara
Sabahatin İLHAN                          
Koza SK. No:22 GOP/Ankara

D – RESMİ VAKIF SENEDİ DEĞİŞİKLİĞİ

----------------------------

E- PROJELER

I. YEREL PROJELER

A – BİREYSEL GELİŞİM PROGRAMI

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV); kuruluşundan bu yana (1999)  ihtiyaçlar dikkate alınarak yapılan güncellemelerle geliştirilen Bireysel Gelişim Programı (BGP) uygulamaları ile Türkiye’deki genç insan kaynaklarını sosyal ve kültürel açıdan geliştirmek ve bu yolla toplumsal fayda sağlamayı amaçlamaktadır. 

1999 yılından bu yana Elazığ Fırat Üniversitesinde uygulanmakta olan program değişik yıllarda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Elazığ Fırat Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Malatya İnönü Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencilerini de kapsamıştır. 2013 yılından sonra Yönetim Kurulu kararı ile program yalnızca Fırat Üniversitesi öğrencilerine uygulanmıştır.

2015 yılı Bireysel Gelişim Programı kapsamındaki burs programı, akademik dönem eğitimleri, yaz programı ve staj çalışmaları faaliyetleri aşağıdaki gibidir:

a. Burs Programı:

2015 yılı içerisinde, Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen miktarda, her öğrenciye aylık TİKAV bursu ödemesi yapılmıştır.

* 2015 yılında Mart – Haziran 2015 tarihleri arasında 33 bursiyerimiz TİKAV burslarını almıştır. 19 öğrencinin mezun olmasıyla Eylül-Aralık 2015 tarihleri arasında 14 öğrenci burslarını almaya devam etmiştir.

* 2015 yılında toplam 33 bursiyerimiz Sandwich Method uzaktan eğitim yöntemiyle İngilizce eğitimi almıştır.

* 2015 yılında 33 bursiyerimiz çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak toplumsal hizmet faaliyetlerini gerçekleştirmiştir.

* 2015 yılında 33 bursiyer için çeşitli konularda eğitimler organize edilmiştir.

b. Akademik Dönem Eğitimleri

Fırat Üniversitesi BGP XII. Grup bursiyerlerine Elazığ’da; 21 Mart 2015 tarihinde AKADEMİKA eğitmeni tarafından “Herkes Eşit Herkes Farklı”, 22 Mart 2015 tarihinde Aktif Kurumsal Gelişim Merkezi eğitmeni tarafından “Problem Çözme Becerileri ve Çatışma Yönetimi”,  18-19 Nisan 2015 tarihinde Çağdaş Drama Derneği eğitmeni tarafından “Uygulamalı Drama”, 17 Ekim 2015 tarihinde  Aktif Kurumsal Gelişim Merkezi eğitmeni tarafından “Stressiz Hayata Başlıyorum”, 18 Ekim 2015 tarihinde AKADEMİKA eğitmeni tarafından “Değişim Yönetimi ve İnovasyon”, 14- 15 Kasım 2015 tarihinde GLOBAL B eğitmeni tarafından “Avrupa Birliği Proje Yazımı” konulu eğitimler verilmiştir. 

Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup bursiyerlerine 23-24 Mayıs 2015 tahinde Aktif Kurumsal Gelişim Merkezi eğitmeni tarafından “Uygulamalı Mülakat Teknikleri Eğitimi” verilmiştir.

c. Yaz Programı

2015 yılında iki Yaz Programı gerçekleştirilmiştir. Bunlar aşağıdaki gibidir:

28 Haziran - 3 Temmuz 2015 - İstanbul Yaz Programı

28 Haziran - 3 Temmuz 2015 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup 19 TİKAV bursiyerinin katılımıyla İstanbul’da Yaz Programı yapılmıştır. Program kapsamında bursiyerler RYLA Eğitimi almış; Altınmarka ve Kahve Dünyası Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Altınkılıç, Kadooğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam, Aksoy Holding Kurucu Başkanı Sayın Erdal Aksoy ile söyleşi programları yapılmıştır. 40plus Sailing Team Yelkenli, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Antik Palace Sanat Galerisi Kültür Gezileri; Akfen Holding A.Ş., Borusan Holding,  İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Kahve Dünyası Esenyurt Fabrikasına teknik gezi programları düzenlenmiştir.

29 Haziran 2015 tarihinde organize edilen Mezuniyet Töreni ile bursiyerler 4 yıl boyunca uyguladıkları Bireysel Gelişim Programı Başarı Belgelerini, The Sandwitch Method-İngilizce Eğitimi Sertifikalarını, 140 ülkede uygulanan ve uluslararası bir sosyal - kişisel gelişim programı olan The Duke of Edinburgh’s International Award Altın Kategorisi sertifikalarını almışlardır.

29 Eylül- 4 Ekim 2015 – The Duke of Edinburgh’s International Award-Türkiye Programı Macera ve Keşif Yolculuğu/ Altın Kampı

29-30 Eylül 2015 tarihinde Eskişehir/Demirli Köyü Mevkiinde The Duke of Edinburgh’s International Award Programı kapsamında Macera ve Keşif Yolculuğu/ Altın Deneme Kampı gerçekleştirilmiştir. 01-04 Ekim 2015 tarihlerinde ise Eskişehir/Frig Yolu’nda Macera ve Keşif Yolculuğu yapılmıştır. Kamp Programına Altın Ödül Programı faaliyetlerine devam eden Fırat Üniversitesi BGP XII. Grup bursiyerlerinden 13, Fırat Üniversitesi BGP XII. Grup bursiyerlerinden 2 öğrenci katılmıştır. Deneme kampında; doğada rota bulma, kamp çantası hazırlama, çadır kurma ve toplama, doğada yürüyüş esnasında uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. 01-04 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen Macera ve Keşif Yolculuğunda tarihi Frig Yolunda belirlenen rotalar üzerinde yürüyüşler yapılmış, 4 gün boyunca üç farklı alanda konaklama gerçekleştirilmiş ve konaklanan alanlar ile yürüyüş güzergâhındaki bazı bölgelerin temizliği sağlanmıştır.                         

d.Yaz Dönemi Stajları

Bursiyerlerin taleplerine bağlı olarak, 9 bursiyere bölümleri ile ilgili olarak yurtiçinde çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yapmalarına destek verilmiştir.

 

Adı Soyadı

Okulu

Staj Yeri

1

Ceylan ÖLMEZ

Fırat Üni. / Halkla İlişkiler ve Tanıtım/ 2. Sınıf

MIP

2

Merve ÖZER

Fırat Üni. / İşletme/ 2. Sınıf

MIP

3

Nida ÇELİK

Fırat Üni. / Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği/ 2. Sınıf

MIP

4

Aytul BAĞLIOĞLU

Fırat Üni./ İşletme/ 2. Sınıf

TAV Ankara

5

Nuray DEMİR

Fırat Üni./ İşletme/ 2. Sınıf

TAV İstanbul

6

Zeynep ŞENGÜL

Fırat Üni./ İnşaat Mühendisliği / 2. Sınıf

Akfen Isparta Hastane

7

Alper ÖZMEN

Fırat Üni./İnşaat Mühendisliği /2. Sınıf

Akfen Isparta Hastane

8

Özgür BAYĞUT

Fırat Üni./İnşaat Mühendisliği/ 2. Sınıf

Akfen Isparta Hastane

9

Hacı Bayram ÖZASLAN

Fırat Üni./ Makine Mühendisliği / 2. Sınıf

TAİ/ TUSAŞ

e. The Duke Of Edinburgh’s International Award-Türkiye

33 bursiyerimiz, İngiltere merkezli DoEIA-TR Altın Kategorisi faaliyetlerini sürdürmüşlerdir. 19 TİKAV bursiyeri altın kategoride faaliyetlerini tamamlamış ve 14 Ekim 2015 tarihinde İstanbul’da İngiltere Başkonsolosluğunda yapılan ödül töreninde altın ödüllerini almışlardır.

f. 2015 – 2016 Akademik Yılı Öğrenci Mülakatları

2015-2016 eğitim öğretim döneminde 25 – 27 Aralık 2015 tarihleri arasında TİKAV Bireysel Gelişim Programı’na 402 başvuru yapılmış, bunlardan 277’si ön elemede elenmiş, 125 kişi de ön elemeyi geçerek mülakata davet edilmiştir. Yapılan ön elemede başvuranların; öğrenim durumları, yaşadıkları il, yaş, başvuru formuna verilen cevap, gelir durumları dikkate alınmıştır. 25-26-27 Aralık 2016 tarihlerinde Elazığ’da yapılan mülakatlara 63 kız, 44 erkek öğrenci katılmıştır. Yapılan mülakatlar sonucunda 13 erkek öğrenci, 12 kız öğrenci olmak üzere 25 öğrenci TİKAV bursiyeri olmaya hak kazanmıştır.

B- TİKAV KARİYER ATÖLYESİ MENTİ- MENTOR PROGRAMI

TİKAV Kariyer Atölyesi Menti-Mentor Programı ile Akfen Holding yönetici ve çalışanları (mentor) ile son sınıf TİKAV bursiyer öğrencilerini (menti)  bir araya getirmek amaçlanmıştır. Program kapsamında Mentorluk Eğitimi alan gönüllüler, hem internet ortamında hem de yüz yüze  iş yaşamıyla alakalı tecrübelerini mentiler ile  paylaşarak onlara kendi  kariyer planlarını çizebilmek için fikir vermektedirler. Bu program aracılığıyla ayrıca iş dünyasındaki  sosyal sorumluluk bilincini yaymak amaçlanmaktadır.

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) bursiyerlerinin katılımı ile Akfen Holding A.Ş., TAV Havalimanları A.Ş. ve IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği A.Ş. yönetici ve çalışanlarıyla TİKAV Kariyer Atölyesi Menti-Mentor Programı gerçekleştirilmiştir.

Mentorlerin iş yaşamındaki tecrübeleri ile mentilerin kariyer planlarını çizmelerine destek olmak amacıyla gerçekleştirilen programda, “Geleceğin Liderleri” olmaya hazırlanan bursiyer öğrencilerin, örnek modeller ile buluşturularak profesyonel hayatın kapılarını aralamaları hedeflenmiştir. TİKAV Kariyer Atölyesi Menti-Mentor Programı kapsamında, 18 menti ve 17 mentorle internet üzerinden haftalık görüşmeler yapmışlardır.

II. ULUSAL PROJELER

A – MIP İŞBİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER

1. 2015 Sosyal İçerme Projeleri

2015 yılında Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ortaklığında Mersin’de “Çalışma Yaşamı ve Kadın” ve “Aile İçi İletişim” olmak üzere iki farklı sosyal problemi konu alan paneller yapılmıştır. Panellerle, farklı bakış açıları ile sosyal sorunlara değinmek, halkı bilinçlendirmek ve yapılan uygulamalardan haberdar etmek, seçilen konularla ilgili kurum ve kişileri bir araya getirerek çözüm yolları geliştirmek amaçlanmıştır.

a. Çalışma Yaşamı ve Kadın Paneli

TİKAV ve MIP işbirliğinde 2015 yılı ortak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Çalışma Yaşamı ve Kadın” konulu panel 16 Nisan 2015 tarihinde Mersin’de yapılmıştır. Moderatorlüğünü Akfen Holding ve TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın’ın yaptığı panelde, Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bahar Taner, emekli muhtar Evliya Yüksel, özel sektörde yöneticilik yapan İlkiz Hancıoğlu ve tarım sektörü çalışanı Necla Tuğral gibi farklı meslek gruplarından konuşmacılar eşliğinde, kadınların çalışma hayatında yaşadığı problemler, kadın istihdamı, çalışan kadınlara karşı oluşan toplumsal yargılar, iş hayatında cinsiyete dayalı ayrımcılık ve çalışan kadınların aile ilişkilerinde kurdukları denge gibi konular ele alınmıştır.

b. Aile İçi İletişim Paneli

TİKAV ve MIP işbirliğinde 2015 yılı ortak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ikinci olarak 10 Aralık 2015 tarihinde Mersin’de “Aile İçi İletişim” konulu panel düzenlenmiştir. Program, Yazar İpek Ongun’un söyleşisi ile başlamış, moderatörlüğünü Akfen Holding Finans Koordinatörü Gülbin Uzuner Bekit’in yaptığı panel programı ile devam etmiştir. Panele konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Mersin İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, Avukat Neriman Özdemir, Özel Şirket Yöneticisi Ufuk Özen ve Öğrenci Mehmet Daş katılmıştır.

Halka açık olarak yapılan panelde aile üyeleri arasında sağlıklı iletişim sürecinin temelini oluşturan aile içi empati, aktif dinleme, iletişimi engelleyen faktörler, saygının önemi, aile ilişkilerinde saydamlık ve güven ortamı, eşler arasında anlayış ve davranış bütünlüğü, ebeveyn ve çocuk arasındaki iletişimin geliştirilmesi ile ergenlik süreci gibi konular tartışılmıştır. 

2.Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi

İlk Olarak 2012 yılında başlayan proje ile her yıl yeni bir okulun tadilatının yapılması ve toplumsal fayda sağlanması amaçlanmaktadır. TİKAV ve MIP işbirliğinde hayata geçirilen “Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi” ile 2015 yılında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Toroslar İlçesindeki Vali Sabahattin Çakmakoğlu Ortaokulu’nun otuz derslikli binasının bakım ve onarım çalışması yapılmıştır. Proje kapsamında; okul binasının iç ve dış duvar boya-badanası, seramik kaplaması ve genel tadilatı yapılmıştır. Okulun; elektrik tesisatı, askıları, duvar panoları, sınıf ve oda kapıları yenilenmiş, kız- erkek tuvaletlerinde bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilmiştir. 

Öğrencilerin eğitim ortamlarını çağın gereksinimlerine uygun şekilde iyileştirerek toplumsal fayda sağlamayı amaçlayan proje ile ayrıca, Akdeniz İlçesi Mimar Sinan Orta Okulu’nun otuz derslikli binasının iç-dış badana-boyası yapılmıştır. 

B – ANNEM VE BEN PROJESİ

Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde TİKAV koordinatörlüğünde, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi üyelerinin desteği ile hayata geçirilen “Annem ve Ben Projesi” kapsamında Ocak-Aralık 2015 tarihleri arasında dokuz farklı etkinlik düzenlenmiştir. Proje kapsamında yaklaşık 2 bin 500 anne ve 2 bin 500 çocuk ile bir araya gelinmiştir.

Projede bir yıl boyunca dokuz farklı etkinlik düzenlenmiştir. Etkinliklerde; doğum günü kutlaması, yöresel kukla gösterisi, palyaço gösterisi, balon show, tiyatro, sihirbazlık gösterileri, dans, ritim atölyesi, söyleşi programı, kuaför hizmeti gibi aktiviteler organize edilerek; çocuklar ile onlara refakat eden annelerinin fiziki nedenlerle uzak kaldıkları sosyal ve kültürel alanlara yönelik faaliyetler gerçekleştirilmiştir. 

III. ULUSLARARASI PROJELER

THE DUKE OF EDINBURGH’S INTERNATIONAL AWARD – TÜRKİYE

The Duke of Edinburgh’s International Award, 14-24 yaşlarındaki tüm gençlerin katılabileceği 140’tan fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren bir gençlik gelişim programıdır. Ödül Programı ilk kez 1956 yılında Edinburgh Dükü Ödülü adı ile Birleşik Krallık’ta Edinburgh Dükü Prens Philip’in desteği ile başlamıştır.

Türkiye, Ödül Programı ile 1995 yılında tanışmıştır. Ödül Programının ülkemizdeki ilk uygulayıcıları Türk-İngiliz Dostluk Derneği ve birkaç uluslararası okul olmuştur.

2001 yılında; Ödül Programını gündemine alan TİKAV, Türk-İngiliz Dostluk Derneği ile işbirliği içinde Ödül Programını ulusallaştırma çalışmalarını başlatmıştır.  Mayıs 2002’de; Milli Eğitim Bakanlığı, Ödül Programının Ankara, Aydın, Bursa, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep ve Kayseri olmak üzere 7 pilot ildeki  lise dengi okullarda uygulanmasını resmi yazı ile onaylamıştır.

Eylül 2003’te, Ödül Programını kendi bünyelerinde uygulayan eğitimciler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından Gençlik Ödülü Derneği kurulmuş ve program dernek tarafından yürütülmüştür.

Program, 01 Haziran 2013'ten itibaren 'The Duke of Edinburgh's International Award-Türkiye' (Edinburgh Dükü Uluslararası Ödülü) adıyla 'Ulusal Ödül Komitesi' tarafından uygulanmaya başlanmıştır; TİKAV Türkiye’deki Ödül Programı’nın resmi ‘Ulusal Otoritesi’ olmuştur ve Ödül Programı TİKAV çatısı altında çalışmalarını sürdürmektedir. 'The Duke of Edinburgh's International Award-Türkiye' kapsamında 2015 yılında gerçekleştirilen faaliyetler aşağıdaki gibidir:

25 – 26 Şubat 2015 tarihlerinde Ankara’da Uluslararası Ödül Vakfı’nda görevli Operasyon Direktörü Stephen De-Wint tarafından The Duke of Edinburgh’s International Award programının uluslararası denetimi gerçekleşmiştir.

6 – 7 Ağustos 2015 tarihlerinde Almanya’da Macera ve Keşif Koordinatörü Dr. Hakan Çalışkan ve Supervisor Aybüke Çalışkan’ın katılımıyla EMAS Macera ve Keşif grubu toplantısı, 28 – 31 Ekim 2015 tarihleri arasında Kanada’da DoEIA-TR Ulusal Direktörü Melissa Lara Clissold’un katılımıyla Dünya Forumu gerçekleşmiştir.

22 Mayıs 2015 tarihinde The Duke of Edinburgh's International Award - Türkiye Ulusal Komite Başkanı Sultan Yılmaz ile TİKAV Yabancı Dil Eğitmeni, Uluslararası Gençlik Ödülü Ödül Lideri ve Altın Ödül Mezunu Arzu Akoğlu katılımıyla Giresun’da "4. Girişimcilik ve Kariyer Günleri" etkinliği gerçekleşmiştir.

14,15,16 Ekim 2015 tarihlerinde DoEIA-TR Programının tanıtımına destek vermek amacıyla Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward KG GCVO, TİKAV/ DoEIA-TR Yönetiminin davetlisi olarak İstanbul’u ziyaret etmiştir.

10 Ocak 2015  ve 9 Haziran 2015 tarihinde İstanbul’da ve 28 Eylül 2015 tarihinde Ankara’da DoEIA-TR Ulusal Komite üyelerinin katılımıyla Ulusal Komite Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

3 Haziran 2015 tarihinde İstanbul’daki Anabilim Eğitim Kurumları’nda XX. Bronz ve XVI. Gümüş Ulusal Ödül Töreni, 14 Ekim 2015 tarihinde İstanbul’daki İngiltere Başkonsolosluğu’nda XI. Altın Ödül Töreni ve 4 Aralık 2015 tarihinde İstanbul’da Marmara Eğitim Kurumları’nda XXI. Bronz ve XVII. Gümüş Ulusal Ödül Töreni düzenlenmiştir.

10 – 11 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul’daki Enka Okulları’nda Ödül Lideri Eğitimi verilmiş, 4 – 5 Nisan 2015 tarihlerinde Bursa’da Aktif Ödül Liderleri Toplantısı yapılmış, 30 – 31 Mayıs 2015 ve  21 – 22 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’daki Tarabya İngiliz Okulları’nda Ödül Lideri Eğitimleri  verilmiştir.

17 – 18 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul’daki Tarabya İngiliz Okulları’nda Supervisor Eğitimi verilmiş, 19 - 20 Ocak 2015 tarihlerinde Macera ve Keşif Yolculukları için yeni rota belirlenmesi amacıyla İstanbul’da rota çalışmaları yapılmış, 9 – 10 Mart 2015 tarihlerinde Supervisorlar için İstanbul’da birer günlük deneme kampları düzenlenmiş, 21 – 22 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’daki Tarabya İngiliz Okulları’nda Supervisor Eğitimi verilmiştir.

14 – 15 Nisan, 18 – 19 Nisan, 2 – 3 Mayıs, 7 – 8 Mayıs, 9 – 10 Mayıs, 16 – 17 Mayıs, 21 – 22 Mayıs, 23 – 24 Mayıs, 28 – 29 Mayıs, 30 – 31 Mayıs, 4 – 5 Haziran, 11 – 12 Haziran, 13 – 14 Haziran,16 – 17 Haziran,19 – 20 Eylül, 26 – 27 Eylül ve 10 – 11 Ekim 2015 tarihlerinde 326 kişinin katılımıyla DoEIA-TR Macera ve Keşif Bölümü Bronz Kampları; 18 – 19 – 20 Mayıs, 1,2,3 Haziran, 8,9,10 Haziran, 7,8,9 Eylül 2015 tarihlerinde 153 kişinin katılımıyla DoEIA-TR Macera ve Keşif Bölümü Gümüş Kampları; 29-30-31 Ağustos – 1 Eylül ve 1-2-3-4 Ekim 2015 tarihlerinde 26 kişinin katılımıyla DoEIA-TR Macera ve Keşif Bölümü Gümüş Kampları gerçekleşmiştir.





 
Etkinlik Takvimi
 
 
<<<Mayıs 2024>>>
PSÇPCCP
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789