2012 Yılı Etkinlikleri

17 Aralık 2012 - "2012 Anneler Okulu Projesi" Kapanış Töreni

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) ve Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) işbirliği ile gerçekleştirilen Mersin Valiliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlık Müdürlüğü, Arslanköy Kadınlar Tiyatrosu ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarlıkları tarafından desteklenen "2012 Anneler Okulu Projesi”, kapanış töreni 17 Aralık 2012 tarihinde Mersin Toroslar İlçesi Yeniköy’de gerçekleştirildi. Kapanış törenine Mersin Vali Yardımcısı Sayın Nihat Karabiber, Akdeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Rahim Çonguloğlu, Toroslar Belediye Başkanı Sayın Hamit Tuna, Toroslar Kaymakamı Sayın Kaya Çıtak, Mersin Orman Bölge Müdürü Sayın Abdurrahman Acer, Mersin İl Halk Sağlığı Müdürü Sayın Dr. Aytekin Kemik,  Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Gül, Akdeniz İlçe Sağlık Müdürü Sayın Özgür Karaaslan, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cevdet Arslan, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın  Ali Yılmaz, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Sayın İsmail Hakkı Tas, Müdür Yardımcısı Sayın Ong Chiew Suan ve MIP üst düzey yöneticileri, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sultan Yılmaz, TİKAV Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Tuncay Yılmaz katıldılar. Projeye katılan anneler sertifikalarını;  projeye destek veren gönüllüler, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş., İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi, Akdeniz İlçe Sağlık Müdürlüğü, Mersin Muhtarlar Derneği, Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları ile projenin gerçekleştirildiği köylerin muhtarları  teşekkür belgelerini ve plaketlerini aldılar. Tören sonunda Arslanköy Kadınlar Tiyatrosu Oyuncuları “İki Öküz Parası” adlı oyunlarını sergilediler. 

      

17 Aralık 2012- “2012 Anneler Okulu Projesi” 9. Çalışması

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliğiyle;  Mersin Valiliği, İl Halk Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Arslanköy Kadınlar Tiyatrosu ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarları’nın desteğiyle gerçekleştirilen “2012 Anneler Okulu Projesi”nin dokuzuncu çalışması 17 Aralık 2012 tarihinde Yeniköy’de  yapıldı. Programda Yeniköy’de ikamet eden 24 katılımcı anneyle bir araya gelindi. Program kapsamında annelere, TİKAV Proje Asistanı Ezgi Durak tarafından Kendime Değer Veriyorum  (KDV)  kapsamında “Hijyen-Özbakım, Besin Sağlığı”, Ana Çocuk Sağlığı hekimi Ayşe Sıdıka Çöl tarafından ise “Üreme Sağlığı” eğitimleri verildi. Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik, katılımcıların kendileri ile ilgili sorularını yanıtladı sonrasında “EFT-İğnesiz Akupunktur” Seansı gerçekleştirildi.

      

09 Aralık 2012 - Protokol Kuralları Eğitimi
Fırat Üniversitesi 2. sınıf bursiyerlerimiz, Elazığ’da, TDO Eğitim & Danışmanlık Merkezi Eğitmeni danışmanlığında "Protokol Kuralları" Eğitimi aldı. Bursiyerler, insan ilişkilerinde uyulması gereken kurallar, görgü ve nezaket kuralları ve önemi, hitap ve konuşma, kaliteli ve etkin bir birey olmada davranış şekilleri konularında bilgilendirildi. Bu kapsamda yemekli davetlerde masa düzeni ve görgü kuralları anlatıldı ve bursiyerlere, masa düzenlerini kendilerinin oluşturmaları sağlanarak uygulamalı çalışmalar yaptırıldı.

      

08 Aralık 2012 - Zaman Yönetimi Eğitimi

Fırat Üniversitesi 2. sınıf bursiyerlerimiz, Elazığ’da Peryön eğitmeni danışmanlığında "Zaman Yönetimi" Eğitimi aldı. Bursiyerler, zamanı etkin planlamak ve kullanmak, zamanı yönetmenin ana prensipleri, zamanı yönetmede önem ve aciliyet dengesini ayarlama konularında bilgilendirildi; bursiyerlere örnek proje çalışmaları yaptırılarak grup halinde hareket etmeleri ve zamanı etkin kullanmalarına yönelik uygulamalı çalışmalar yaptırıldı. 

      

10 Kasım 2012- Engellilik Eğitimi

Fırat Üniversitesi X. Grup bursiyerleri Elazığ’da Yrd. Doç. Dr. Hasan TINMAZ danışmanlığında “Engellilik” konulu eğitime katıldılar. Eğitimde engelliliğin genel tanımı, engelli gruplar ve Türkiye’de ki engellilik konularında bilgilendirme yapıldı.  Engelliliğe karşı duyarlılığın arttırılması için uygulamalı çalışmalar yapıldı. Öğrencilerin çeşitli engel gruplarını algılayabilmeleri ve empati kurmaları amaçlandı.  

       

10 Kasım 2012- “2012 Anneler Okulu Projesi” 8. Çalışması

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliğiyle;  Mersin Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarları’nın desteğiyle gerçekleştirilen 2012 Anneler Okulu Projesi’nin sekizinci çalışması 10 Kasım 2012 tarihinde Aladağ Köyü’nde  yapıldı. Programda Aladağ Köyü’nde ikamet eden 23 katılımcı anneyle bir araya gelindi. Program kapsamında annelere, TİKAV Proje Asistanı Ezgi Durak tarafından Kendime Değer Veriyorum  (KDV)  kapsamında “Hijyen-Özbakım, Besin Sağlığı”, Ana Çocuk Sağlığı hekimi Ayşe Sıdıka Çöl tarafından ise “Üreme Sağlığı” eğitimleri verildi. Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları “Doktor Beleş” adlı oyunlarını sergilediler. Program sonunda 23 katılımcı anneye proje ekibi tarafından sertifikaları verildi.

       
03-04 Kasım 2012- Avrupa Birliği Proje Yazımı Eğitimi

Atatürk Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi bursiyerlerimiz Elazığ’da, Yrd. Doç. Dr. Hasan Tınmaz’ın danışmanlığında " Avrupa Birliği Proje Yazımı" konulu eğitime katıldılar. Eğitim seminerinde non-formal eğitim, proje döngüsü yönetimi, güvenlik ve risk analizi, kültürlerarası öğrenme konularına değinilmiştir. Avrupa Birliği projelerinden örnekler verilerek, proje başvuru süreci ele alınmış, bu süreçte karşılaşılabilecek sorunlara değinilmiştir. Proje sürecinde farklı ülkelerden ortak bulmak için yapılması gerekenler ele alınarak proje yazımı çalışması yapılmış, yazılan projelerin uygulanabilirliği konusu tartışılmış ve eksik noktalar ele alınarak değerlendirme yapılmıştır.

      

“Uluslararası Macera ve Keşif Yolculuğu 2013 - Planlama Toplantısı”

Finlandiya Avartti Ödül Derneği organizasyonunda Avrupa Komisyonu Gençlik Eylem Programı (Eylem 1.1 ya da 3.1)’ndan fona başvurmak için bir başvuru hazırlamak amacıyla Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Romanya, Türkiye ve Finlandiya ülkelerini temsil eden 10 katılımcı ile bir proje ekibi oluşturuldu. Proje ekibi 11-14 Ekim 2012 tarihleri arasında Helsinki, Finlandiya’da “Uluslararası Macera ve Keşif Yolculuğu 2013 - Planlama Toplantısı” için bir araya geldi. Türkiye’yi temsil etmek üzere Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup öğrencisi Mehmet Emin Kaçmaz katıldı.

Finlandiya Avartti Derneği proje ekibinin “Uluslararası Macera ve Keşif Yolculuğu 2013” programı’nı planlamak, projenin Fon Başvurusu için Avrupa Komisyonu Gençlik Eylem Programı ile tanıştırılmak ve proje için bir iletişim ağı oluşturmak amacıyla 11 – 14 Ekim 2012’de bir toplantı düzenledi.

14 Ekim 2012-Değişim Yönetimi ve İnovasyon Eğitimi

Fırat Üniversitesinde öğrenim görmekte olan 3. sınıf bursiyerlerimiz için Elazığ'da Akademika Danışmanlık Eğitmeni yönetiminde “Değişim Yönetimi ve İnovasyon” konulu eğitim gerçekleşitirildi. Eğitim sürecinde öğrenciler değişim sürecini yönetebilmede liderin rolü, farklı liderlik türlerinin neler olduğu, değişim karşısındaki tutumların önemi konularında bilgilendirildiler.

      

13 Ekim 2012- Stressiz Hayata Başlıyorum Eğitimi

Fırat Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 3. sınıf bursiyerlerimiz için Elazığ'da TDO Eğitim & Danışmanlık Merkezi  Eğitmeni danışmanlığında “Stressiz Hayata Başlıyorum” konulu eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitimle, öğrencilerin verimliliğini olumsuz yönde etkileyen gerilim ve stres kaynaklarını belirlemek, stresle başa çıkabilmeleri için hangi yöntemlere başvurabilecekleri konusunda bilgilenmelerini sağlandı. Gerilim, gerilim nedenleri, stres ve stresin neden olduğu faktörlere dikkat çekildi. Stresle başa çıkma yöntemlerine ilişkin uygulamalı çalışmalar yapıldı.

      

13-14 Ekim 2012- Uygulamalı Araştırma ve Raporlama Teknikleri Eğitimi

Atatürk Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bursiyerlerimiz Elazığ Grand 23 Otel’de Yrd. Doç. Dr. Hasan Tınmaz’ın danışmanlığında " Uygulamalı Araştırma ve Raporlama Teknikleri " konulu eğitime katıldılar. Eğitim seminerinde Araştırma nedir ve hangi süreçleri içerir? Nitel ve nicel araştırma teknikleri, araştırmaların süreci, veri analizi konuları ele alınarak bu iki araştırma tekniği arasındaki farklar ve benzerliklere değinilmiştir. Uygulama çalışmalarında ise bursiyerler, farklı mekanlarda gözlem yaparak bu gözlemleriyle ilgili raporlama çalışması yapmış ve raporlar değerlendirilerek, yazım kuralları, anlatım düzeni, rapor yazma teknikleri konularında örnekler verilmiştir.

      

05 Ekim 2012- “2012 Anneler Okulu Projesi” 7. Çalışması

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliğiyle;  Mersin Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarları’nın desteğiyle gerçekleştirilen 2012 Anneler Okulu Projesi’nin yedinci çalışması 5 Ekim 2012 tarihinde Bekiralanı Köyü’nde  yapıldı. Programda Bekiralanı Köyü’nde ikamet eden 22 katılımcı anneyle bir araya gelindi. Program kapsamında annelere, TİKAV Proje Asistanı Ezgi Durak tarafından Kendime Değer Veriyorum  (KDV)  kapsamında “Hijyen-Özbakım, Besin Sağlığı”, Ana Çocuk Sağlığı hekimi Ayşe Sıdıka Çöl tarafından ise “Üreme Sağlığı” eğitimleri verildi. Psikolog Yaşam Yanardağ katılımcıların kendi uzmanlık alanıyla ilgili sorularını yanıtladı ve ardından katılımcılarla “EFT-İğnesiz Akupunktur” seansını gerçekleştirdi. Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları köy meydanında “Doktor Beleş” adlı oyunlarını sergilediler. Program sonunda 22 katılımcı anneye proje ekibi tarafından sertifikaları verildi.

      

28 Eylül 2012- “2012 Anneler Okulu Projesi” 6. Çalışması

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliğiyle;  Mersin Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarları’nın desteğiyle gerçekleştirilen 2012 Anneler Okulu Projesi’nin altıncı çalışması 28 Eylül 2012 tarihinde Çağlarca Köyü’nde Köy Odası’nda yapıldı. Programda Çağlarca Köyü’nde ikamet eden 17 katılımcı anneyle bir araya gelindi. Program kapsamında annelere, TİKAV Proje Asistanı Ezgi Durak tarafından Kendime Değer Veriyorum  (KDV)  kapsamında “Hijyen-Özbakım, Besin Sağlığı”, Ana Çocuk Sağlığı hekimi Ayşe Sıdıka Çöl tarafından ise “Üreme Sağlığı” eğitimleri verildi. Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik katılımcıların kendi uzmanlık alanıyla ilgili sorularını yanıtladı ve ardından katılımcılarla “EFT-İğnesiz Akupunktur” seansını gerçekleştirdi. Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları Köy Odası’nda “Doktor Beleş” adlı oyunlarını sergilediler. Program sonunda 17 katılımcı anneye proje ekibi tarafından sertifikaları verildi. 

      

02-10 Eylül 2012 – Ortak Dilimiz Renkler Projesi

TİKAV bursiyerleri, ‘Ortak Dilimiz Renkler Projesi’ kapsamında Kazanlı İlkokulunun tadilatını tamamlayarak, iş dünyasından üst düzey isimlerin katıldığı bir törenle yetkililere teslim etti. 

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) bursiyerleri, 2 Eylül 2012’de başlayan ‘Ortak Dilimiz Renkler Projesi’ kapsamında bakımını üstlendikleri Mersin’in Akdeniz Kaymakamlığına bağlı Kazanlı İlkokulu’nun onarım, boya ve badanasını tamamladı. Bu proje ile okulun sınıf kapıları, perdeleri, dolapları, öğretmen masaları ve öğretmen koltukları yenilenip çatı ve bahçe duvarları onarıldı. MIP tarafından da okula bilgisayar bağışı yapılıp elektrik tesisatı kontrol edildi.

   

02-08 Eylül 2012 Bireysel Okuma Programı

TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Mersin Merkez Öğretmen Evi’nde TİKAV Proje Asistanları Ezgi Durak ve Soner Çakı yönetiminde Bireysel Okuma Programı geçekleştirildi. Bursiyerler, bu program kapsamında okudukları üç kitap arasından seçtiğimiz bir kitabının sunumunu yaptılar. 

      

8 Eylül 2012 – MIP Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Tas ile Söyleşi

TİKAV bursiyerleri ve MIP Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Tas katılımı ile Mersin Merkez Öğretmen Evi’nde akşam yemeği düzenlendi ve söyleşi gerçekleştirildi.

      

8 Eylül 2012 – Mersin Kültür Gezisi

TİKAV Burisyerleri Ortak Dilimiz Renkler Projesi kasamında Mersin ilinde bulunan Ayaş Elaiussa Sabaste Antik kenti, Kız Kalesi, Mersin Sahili, Astım Mağarası ile Cennet Cehennem mağarasını ziyaret etti.

      

7 Eylül 2012 – Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan ile Söyleşi

TİKAV bursiyerleri ve Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan katılımı ile Mersin Merkez Öğretmen Evi’nde akşam yemeği düzenlendi ve söyleşi gerçekleştirildi.

      

06-13 Ağustos 2012 - Gold Award Forum (GAF) Residential Project

06-13 Ağustos 2012 tarihleri arasında “Gold Award Forum – Residential Project” isimli toplumsal uyum projesi Ölüdeniz/ Fethiye’de gerçekleştirilmiştir. Projenin organizasyonu The DofE (The Duke of Edinburgh - Edinburgh Dükü Ödülü) Londra Bölgesel Ofisi tarafından Londra Ulusal Ödül Direktörü Peter Fleet ve Londra Ulusal Ödül Geliştime Memuru Leanne Chapman önderliğinde gerçekleştirilmiştir. Toplam 15 kişinin katıldığı projeye Türkiye’yi temsilen Fırat Üniversitesi BGP IX. Grup burisyerlerinden Mehmet Ali İlhan ile TİKAV Yabancı Dil Eğitmeni Arzu Akoğlu katılmıştır. Proje dahilinde çeşitli kaynaştırma oyunları oynanmış ve deneme dalışı yapılmıştır; ayrıca kültürel ve coğrafi yapıyı tanımak amacıyla yat gezisi ve Fethiye gezisi yapılmıştır. 

              

2011 - 2015 TİKAV Bursiyerleri
2012 Yaz Programı
01 - 16 Temmuz 2012 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde yapıldı. Program kapsamında bursiyerler kişisel gelişim eğitimleri, meslek gezileri, kültür gezileri ve söyleşilere katıldılar.

08 - 15 Temmuz 2012- Uygulamalı Münazara Teknikleri Eğitimi          

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi eğitim salonunda Uygulamalı Münazara eğitimi gerçekleştirildi. Berrin Cefa tarafından verilen eğitimde, etkin münazara becerileri konusunda bilgilendirme yapılarak uygulamalı grup çalışmaları yapıldı.

      

14 Temmuz 2012- İngilizce Eğitimi/ The Sandwich Method

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde İngilizce eğitmeni Donald Medes ve TİKAV İngilizce eğitmeni Arzu Akoğlu yönetiminde İngilizce- The Sandwich Method eğitimi gerçekleştirildi. Bursiyerlere, yıl içinde yaptıkları İngilizce çalışmalarından sözlü ve yazılı sınavlar yapıldı. 


14 Temmuz 2012- Özkan Elgin Söyleşisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde Emekli Emniyet Müdürü Sayın Özkan Elgin ile söyleşi gerçekleştirildi. 

      

13 Temmuz 2012- Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün TİKAV Bursiyerlerini Kabulü

Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup TİKAV bursiyerlerini Çankaya Köşkünde kabul etti. TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Pelin Akın ile Fırat Üniversitesinde öğrenim görmekte olan 23 TİKAV bursiyerinin katıldığı bir bucuk saatlik görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı öğrencilerin sorularını yanıtladı.

      

12 Temmuz 2012- Esra Ayken Söyleşisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla TAV Havalimanları Holding A.Ş. Esenboğa Havalimanı İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Esra Ayken ile Esenboğa Havalimanın’da söyleşi yapıldı. Esra Hanım, Stephen R. Covey'nin "Etkili İnsanların Yedi Alışkanlığı" konusunda bilgi verdi, öğrencilerimizle insan kaynakları ve kişisel gelişim konuları ile ilgili deneyimlerini paylaşarak sorularını yanıtladı. 

     

12 Temmuz 2012- TAV Esenboğa Havalimanı Gezisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Mesleki gezi etkinliği kapsamında TAV Esenboğa Havaalanı ziyaret edildi. TAV yetkilileri rehberliğinde yer hizmetleri, idari hizmetler bölümü gezilerek iş bölümleri hakkında bilgiler edinildi.

      

11 ve 12 Temmuz 2012- Tiyatro Eğitimi
Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde Tiyatro eğitimi gerçekleştirildi. Tiyatro oyuncusu ve drama eğitmeni Yasin Yürekli tarafından verilen eğitimde çeşitli doğaçlama, ses ve beden çalışmaları yapıldı.

       

11 Temmuz 2012- Kaan Girgin Söyleşisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde, Tiyatro Sanatçısı Sayın Kaan Girgin ile söyleşi yapıldı. Söyleşide Kaan Girgin, bursiyerlerin sanat ve tiyatro üzerine sorularını yanıtladı ve bursiyerlerle deneyimlerini paylaştı.

      

11 Temmuz 2012- TAI/ TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Gezisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla meslek gezisi programı kapsamında TAI/ TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. gezisi gerçekleştirildi. Kurum yetkilileri tarafından hazırlanan tanıtım sunumunun izlenmesinin ardından bursiyerlerimizin kurumun çalışma sistemlerini görebilecekleri entegrasyon bölümü gezildi. 

      

10 Temmuz 2012- Ali Işıklı Söyleşisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde Dans Eğitmenleri Sayın Ali Işıklı  ile söyleşi gerçekleştirildi. 

       

10 Temmuz 2012- Ankara Kalesi Gezisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla tarihi Ankara Kalesi ve içinde bulunan müzeler gezildi.

     

10 Temmuz 2012- Ankara Vakıf Eserleri Müzesi Gezisi ve Öğle Yemeği

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü Temsilcileri’nin rehberliğinde Ankara Vakıf Eserleri Müzesi gezildi. Gezi sonrasında temsilcilerin katılımıyla söyleşi gerçekleştirildi ve öğle yemeği yenildi. 

      

10 Temmuz 2012- Anadolu Medeniyetleri Müzesi Gezisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Anadolu Medeniyetleri’ne ait bulguların, eşyaların ve yazıtların bulunduğu müze ziyaret edildi. 

      

10 Temmuz 2012- “Kendime Değer Veriyorum” Madde Bağımlılığı Eğitimi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde “Kendime Değer Veriyorum” eğitim programı kapsamında Madde Bağımlılığı eğitimi verildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından yönlendirilen eğitmenler tarafından verilen eğitimde, madde bağımlılığına neden olan kaynaklarla bunlara karşı alınması gereken önlemler anlatılarak bursiyerlerin soruları yanıtlandı. 

      

09 Temmuz 2012 – Nuray Demirer Söyleşisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde TAV Esenboğa Havalimanı Genel Müdürü Sayın Nuray Demirer ile söyleşi gerçekleştirildi.

      

09 Temmuz 2012- Atatürk Orman Çiftliği Gezisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Atatürk Orman Çiftliği gezildi.

      

09 Temmuz 2012- Atatürk’ün Evinin Ziyareti

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Atatürk Orman Çiftliği içinde yer alan Atatürk’ün Evi gezildi. 

      

09 Temmuz 2012- “ Kendime Değer Veriyorum” Diş Sağlığı Eğitimi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde diş sağlığı eğitimi gerçekleştirildi. Diş Hekimi Sayın Namık Bilgin tarafından verilen eğitimde diş bakımı, belirgin diş hastalıklarına karşı alınması gereken önlemler ve diş sağlığı konularında detaylı bilgilendirme yapıldı.

      

08 Temmuz 2012- Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Tanıtımı

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde, TEMA temsilcisi Avukat Sayın Süleyman Çetin tarafından, Vakfın tanıtımı yapılarak gönüllü çalışmaları konusunda bilgi verildi.

      

05-06-07 Temmuz 2012- Diksiyon ve Anlatım Bozuklukları Eğitimi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde,  Diksiyon ve Anlatım Bozuklukları eğitimi verildi. Mehpare Çelik tarafından verilen eğitimde okuma çalışmalarıyla Türkçe dilinin doğru kullanımına yönelik alıştırmalar yapıldı.

      

07 Temmuz 2012- Nata Vega Alışveriş Merkezi Gezisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Natavega Alışveriş Merkezi gezisi gerçekleştirildi. Sosyal aktivite programı kapsamında bursiyerler alışveriş merkezi içindeki Akvaryumu gezdiler ve sonrasında sinema filmi seyrettiler.

      

06 Temmuz 2012- Hamdi Akın Söyleşisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla gerçekleştirilen öğle yemeği esnasınsa TİKAV Onursal Başkanı Sayın Hamdi Akın ile birlikte söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Hamdi Akın, bursiyelerin sorularını yanıtlayarak, deneyimlerini paylaştı. 

      

04 Temmuz 2012- TBMM Gezisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla TBMM Gezisi gerçekleştirildi. Bursiyerlere, kurum yetkilileri tarafından TBMM’nin bölümleri gezdirildi ve tanıtıldı. Gezinin Ardından TBMM Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı Safiye Dündar ile söyleşi yapıldı.

      

04 Temmuz 2012- Aselsan Gezisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla meslek gezisi programı kapsamında Aselsan A.Ş gezisi gerçekleştirildi. Kurum yetkilileri tarafından hazırlanan  Aselsan tanıtım sunumunun izlenmesinin ardından bursiyerlerin kurum çalışma sistemlerini tanıyabilecekleri  entegrasyon bölümü gezildi. 

      

03 Temmuz 2012-Hijyen ve Öz Bakım Eğitimi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla TİKAV Ofis’inde Hijyen ve Öz Bakım eğitimi gerçekleştirildi. Akfen Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Sevinç Özlen tarafından verilen eğitimde, bursiyerlere sağlıklı yaşam için gerekli olan hijyen ve öz bakım konusunda temel bilgiler verildi. 

      

03 Temmuz 2012- Akfen Holding A.Ş. Gezisi ve Mustafa Keten Söyleşisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla meslek gezisi programı kapsamında Akfen Holding A.Ş gezisi gerçekleştirildi. Gezi sonrasında Akfen Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Mustafa Keten ile söyleşi gerçekleştirildi. 

      

03 Temmuz 2012- Cumhurbaşkanlığı Müze Köşk Ziyareti

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Müze Köşk gezisi gerçekleştirildi.


03 Temmuz 2012- Tuncay Yılmaz Söyleşisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Dikmen Polis Moral Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen akşam yemeği programı esnasında TİKAV Mütevelli Heyeti Üyesi Sayın Tuncay Yılmaz ile söyleşi yapıldı. 

      

02 Temmuz 2012- Konuşma Adabı Eğitimi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi’nde Konuşma Adabı eğitimi gerçekleştirildi. TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sultan Yılmaz tarafından verilen eğitimde saygın ve etkili iletişimde önemli bir yeri olan konuşma kuralları üzerine bilgilendirme yapıldı.

      

02 Temmuz 2012- Anıtkabir Resmi Töreni

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Anıtkabir Resmi Töreni gerçekleştirildi. 

      

02 Temmuz 2012- Pelin Akın Söyleşisi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Dikmen Polis Moral Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen akşam yemeği  programı esnasında TİKAV Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Pelin Akın ile söyleşi gerçekleştirildi.

      

02-12 Temmuz 2012- Dans Eğitimi

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Ankyra Tango’da dans eğitimleri gerçekleştirildi. Ankyra Tango eğitmenlerinden Murat Erol tarafından bursiyerlere Latin danslarından salsa ve tango eğitimleri verildi.

      

01 – 14 Temmuz 2012-Bireysel Okuma Programı

Fırat Üniversitesi öğrencisi 1. sınıf TİKAV bursiyerlerinin katılımıyla Dikmen Polis Moral Eğitim Merkezi Eğitim Salonu’nda TİKAV İngilizce Eğitmeni Arzu Akoğlu yönetiminde Bireysel Okuma Programı geçekleştirildi. Bursiyerler, bu program kapsamında okudukları üç kitap arasından seçtiğimiz bir kitabının sunumunu yaptılar. 

      

31 Mayıs 2012- “2012 Anneler Okulu Projesi” 5. Çalışması
 
Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliğiyle;  Mersin Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarları’nın desteğiyle gerçekleştirilen 2012 Anneler Okulu Projesi’nin beşinci çalışması 31 Mayıs 2012 tarihinde Kepirli Köyü’nde yapıldı. Proje kapsamında Kepirli Köyü’nde ikamet eden 18 katılımcı anneyle bir araya gelindi. Program kapsamında annelere, TİKAV Proje Asistanı Ezgi Durak tarafından Kendime Değer Veriyorum  (KDV)  kapsamında “Hijyen-Özbakım, Besin Sağlığı”, Ana Çocuk Sağlığı hekimi Ayşe Sıdıka Çöl tarafından ise “Üreme Sağlığı” eğitimleri verildi. Psikolog Yaşam Yanardağ katılımcıların kendi uzmanlık alanıyla ilgili sorularını yanıtladı ve ardından katılımcılarla “EFT-İğnesiz Akupuntur” seansını gerçekleştirdi. Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları köy meydanında “Doktor Beleş” adlı oyunlarını sergilediler. Program sonunda 18 katılımcı anneye proje ekibi tarafından sertifikaları verildi.  
     

19-20 Mayıs 2012- Uygulamalı Drama Konulu Eğitim

Fırat Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 2. sınıf bursiyerlerimiz için Fırat Üniversitesi Sosyal Merkez Kadın Kolu Odası’nda  “Uygulamalı Drama” konulu eğitim gerçekleştirildi. Çağdaş Drama Derneği Drama Liderlerinden Songül Başbuğ tarafından verilen eğitimde, yapılan uygulamalarla öğrencilerin yaratıcı çalışmalar ortaya koymaları sağlandı. Ayrıca öğrencilerin drama disiplinini sürdürdükleri faaliyetlerde, mesleki yaşamlarında ve buna benzer çeşitli alanlar içinde kullanabilmeleri konusunda farkındalık yaratıldı.

      

12 Mayıs 2012 – Takım Çalışması Eğitimi

Fırat Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 1. sınıf bursiyerlerimiz için Fırat Üniversitesi Sosyal Merkez Kadın Kolu Salonu’nda, Akademika Danışmanlık ve Eğitİm Hizmetleri Eğitmeni Nesrin Karadağ danışmanlığında “Takım Çalışması” konulu eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitimle, takım çalışmasının önemini vurgulamak, yaratıcılık, takımda işbirliği ve bağlılığı güçlendirmek, bireylerin güçlü yönlerini takımın başarısına katabilmek; Önyargılardan kurtulmak ve empati sağlamak suretiyle fikir ayrılıklarıyla başa çıkabilmeyi öğrenmek; takım elemanlarının birbirine destek olarak birbirlerinden öğrenebilecekleri kavramlar olduğunu göstermek, aralarındaki paylaşımı artırmak; takımın hedeflerini ve birlikte çalışma ilkelerini birlikte belirleyebilmek konularında bursiyerlerin bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda: grup çalışmaları, rol oyunları ve doğaçlamalar yoluyla eğlenceli ve interaktif bir eğitim yapılmıştır.

      

22 Nisan 2012 - Sunum Teknikleri Eğitimi

Fırat Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 1. sınıf bursiyerlerimiz için Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Eğitmeni (PERYÖN) Demet Esinli danışmanlığında “Sunum Teknikleri” konulu eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitimle, topluluk önünde etkili sunum yapma becerisinin uygulamalı olarak geliştirilmesi, etkin sunuş için temel iletişim becerilerini kullanmak, sunumu planlayabilmek, dinleyicileri etkileyebilmek konularında bursiyerlerin bilgi sahibi olmaları hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda: Etkili sunum nedir? Etkili sunum unsurları, beden dili kullanımı, iletişim becerileri, sahne kullanımı, sunum bileşenleri ve sunuma hazırlık, etkili sunum planlama, sunumu etkileyen faktörler, sunumu zayıflatan noktalar ve yapılmaması gerekenler neler olduğu konuları anlatıldı.
 
      

21 Nisan 2012 - Doğru ve Etkili İfade İle Başarılı İletişim ve Beden Dili Eğitimi

Fırat Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 1. sınıf bursiyerlerimiz için Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Eğitmeni (PERYÖN) Şükran Balaban danışmanlığında “Doğru ve Etkili İfade İle Başarılı İletişim ve Beden Dili”  konulu eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitimle iletişim konusunda kişisel farkındalık, temel iletişim kavramları bilgisi, empati ve dinleme becerisi konusunda farkındalık geliştirmek hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda: Temel iletişim kavramları, iletişim tanımı ve türleri iletişim engelleri, iletişim becerileri, beden dili kullanımı, empati, dinleme, ben dili, iletişimde proaktiflik konuları anlatıldı. Öğrencilerle çeşitli oyunlar oynanarak aktif katılım sağlandı.

      

19 Nisan  2012 - "2012 Anneler Okulu Projesi" 4. Çalışması

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliğiyle;  Mersin Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarları’nın desteğiyle gerçekleştirilen 2012 Anneler Okulu Projesi’nin dördüncü çalışması 19 Nisan 2012 tarihinde Kayrakeşlik Köyü’nde yapıldı. Proje kapsamında Kayrakeşlik Köyü’nde ikamet eden 22 katılımcı anneyle bir araya gelindi. Program kapsamında annelere, TİKAV Proje Asistanı Ezgi Durak tarafından Kendime Değer Veriyorum  (KDV)  kapsamında “Hijyen-Özbakım, Besin Sağlığı”, Ana Çocuk Sağlığı hekimi Ayşe Sıdıka Çöl tarafından ise “Üreme Sağlığı” eğitimleri verildi. Psikolog Yaşam Yanardağ katılımcıların kendi uzmanlık alanıyla ilgili sorularını yanıtladı ve ardından katılımcılarla “Nefes Terapisi” seansını gerçekleştirdi. Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları köy meydanında “Doktor Beleş” adlı oyunlarını sergilediler. Program sonunda 22 katılımcı anneye proje ekibi tarafından sertifikaları verildi. 

       


05 Nisan  2012 - "2012 Anneler Okulu Projesi" 3. Çalışması

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliğiyle;  Mersin Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarları’nın desteğiyle gerçekleştirilen 2012 Anneler Okulu Projesi’nin üçüncü çalışması 05 Nisan 2012 tarihinde Çelebili Köyü’nde yapıldı. Proje kapsamında Çelebili Köyü’nde ikamet eden 41 katılımcı anneyle bir araya gelindi. Program kapsamında annelere, TİKAV Proje Asistanı Ezgi Durak tarafından Kendime Değer Veriyorum  (KDV)  kapsamında “Hijyen-Özbakım, Besin Sağlığı”, Ana Çocuk Sağlığı hekimi Ayşe Sıdıka Çöl tarafından ise “Üreme Sağlığı” eğitimleri verildi. Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları köy meydanında “Doktor Beleş” adlı oyunlarını sergilediler. Program sonunda 41 katılımcı anneye proje ekibi tarafından sertifikaları verildi. 
 
      

25 Mart 2012- Girişimcilik Eğitimi

Atatürk Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bursiyerlerimiz Fırat Üniversitesi Sosyal Merkez Kadın Kolu Salonu’nda, Akademika Danışmanlık ve Eğitİm Hizmetleri Eğitmeni  Nesrin Karadağ’ın danışmanlığında “Girişimcilik” konulu eğitime katıldılar. Eğitimde: Girişimcilik algısı, girişimcilik nedir, değişen yönetim paradigmaları, yaratıcılık, yenilikçilik, iş planı hazırlanması konuları üzerinde durulurken; değişimin yönetilmesi, ulusal ve uluslararası ölçekte girişimcilik konuları ele alındı. Örnek  girişimcilik çalışmaları yapılarak  projeler hazırlandı. 


24 Mart 2012- AB Nedir?- AB Eşiğinde Türkiye- AB: Fırsatlar ve Sorunlar Eğitimi

Atatürk Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi bursiyerlerimiz Fırat Üniversitesi Sosyal Merkez Kadın Kolu Salonu’nda Dr. Hasan Tınmaz’ın danışmanlığında " AB Nedir?- AB Eşiğinde Türkiye- AB: Fırsatlar ve Sorunlar" konulu eğitime katıldılar. Eğitim seminerinde Avrupa Birliği nedir, mekanizmaları nelerdir, Türkiye’nin AB süreci, AB projeleri, Avrupa Gönüllülük Hizmeti (EVS) yapma konuları ele alındı. Eğitim seminerinde ayrıca, Avrupa Birliği ile yürütülen tarihsel süreç hakkında bilgi paylaşımı yapılırken; bursiyerler AB Müktesebatı konuları hakkında bilgilendirildi.
 
      

16 Mart 2012 - "2012 Anneler Okulu Projesi" 2. Çalışması

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliğiyle;  Mersin Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarları’nın desteğiyle gerçekleştirilen 2012 Anneler Okulu Projesi’nin ikinci çalışması 16 Mart 2012 tarihinde Musalı Köyü’nde yapıldı. Proje kapsamında Musalı Köyü’nde ikamet eden 83 katılımcı anneyle bir araya gelindi. Program kapsamında annelere, TİKAV Proje Asistanı Ezgi Durak tarafından Kendime Değer Veriyorum  (KDV)  kapsamında “Hijyen-Özbakım, Besin Sağlığı”, Ana Çocuk Sağlığı hekimi Ayşe Sıdıka Çöl tarafından ise “Üreme Sağlığı” eğitimleri verildi. Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik, katılımcıların kendi uzmanlık alanıyla ilgili sorularını yanıtladı ve ardından katılımcılarla “EFT” (iğnesiz akupuntur) seansını gerçekleştirdi. Arslanköy Kadın Tiyatrosu oyuncuları köy meydanında “Doktor Beleş” adlı oyunlarını sergilediler. Program kapanışı Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sultan Yılmaz tarafından yapıldı. Sayın Sultan Yılmaz ve proje ekibi tarafından eğitimlere katılan 83 anneye sertifikaları verildi.  
 
      

11 Mart 2012 – Elazığ Kültür Gezisi

Fırat Üniversitesi birinci sınıf bursiyerlerimizin yapmış olduğu program dahilinde Elazığ  ilinde bulunan Keban Barajı, Çırçır Şelalesi, Ulu Cami, Meryem Ana Kilisesi, Harput Kalesi, Arap Baba türbesi ziyaret edildi.  

     

10 Mart 2012 – Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi

Fırat Üniversitesi birinci sınıf bursiyerlerimizin katıldığı eğitim, Fırat Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Dr. Hasan Tınmaz  tarafından verilen eğitim sırasında  bursiyerlere, öğrenmeyi öğrenen birey olma, bellek geliştirme ve çoklu zeka yaklaşımı konularında bilgi sahibi olma, hayat boyu öğrenen birey olma konuları anlatıldı.   

     

04 Mart 2012-Problem Çözme Becerileri ve Çatışma Yönetimi

Fırat Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 2. sınıf bursiyerlerimiz için Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda, Akademika Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri eğitmeni Nesrin Karadağ danışmanlığında "Problem Çözme Becerileri ve Çatışma Yönetimi" konulu eğitim gerçekleştirildi. Eğitimde bursiyerlerin, karar verme ve problem çözme yeteneklerini geliştirerek olaylara farklı açıdan bakabilmelerini sağlamak amaçlandı. Problem çözme ve çatışma yönetimi konulu farklı teknikte uygulamalı çalışmalar yapılarak konunun daha iyi pekiştirilmesi sağlandı. 

               

03 Mart 2012- Herkes Eşit Herkes Farklı Konulu Eğitim

Fırat Üniversitesi’nde öğrenim görmekte olan 2. sınıf bursiyerlerimiz için Fırat Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Temizer Konferans Salonu’nda, Dr. Hasan Tınmaz danışmanlığında "Herkes Eşit Herkes Farklı" konulu eğitim gerçekleştirildi. Eğitimde hoşgörü, ötekileştirme, çok kültürlülük kavramlarıyla ilgili teorik bilgilendirilme ve uygulamalı çalışmalar yapıldı. Önyargıları ortadan kaldırma ve insanları anlamada kültürlerarası hoşgörünün önemi ele alındı.
 

          

10 Şubat 2012 - "2012 Anneler Okulu Projesi" 1. Çalışması

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ile Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliğiyle;  Mersin Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toroslar İlçesi Köy Muhtarları’nın desteğiyle gerçekleştirilen 2012 Anneler Okulu Projesi birinci çalışması 10 Şubat 2012 tarihinde Resul Köy’de yapıldı. Proje kapsamında Resul Köy’de ikamet eden 21 katılımcı anneyle bir araya gelindi. Annelerin katılımıyla gerçekleştirilen kaynaştırma etkinlikleri sonrasında annelere, Kendime Değer Veriyorum Programı (KDV)  kapsamında “Hijyen-Özbakım, Besin Sağlığı”  eğitimi TİKAV Proje Asistanı Ezgi Durak; “Üreme Sağlığı” eğitimi de Ayşe Sıdıka Çöl tarafından verildi. Katılımcı anneler tarafından hazırlanan ve  proje ekibi ile katılımcıların birlikte yendiği öğle yemeği sonrasında  Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik, katılımcıların sorularını yanıtladı. Arslanköy Kadın Tiyatrosu “sağlık” konulu oyunlarını sergiledikten sonra  Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik, katılımcılara nefes çalışması yaptırdı. Program sonunda 21 katılımcı anneye sertifikaları verildi.  

     

14 - 20 Ocak 2012 Oryantasyon Programı

 14 - 20 Ocak 2012 tarihleri arasında Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup bursiyer öğrencilerinin katılımıyla Oryantasyon Programı gerçekleştirildi. Oryantasyon Programı kapsamındaki eğitimler Ankara Polisevi'nde yapıldı. Bu bir haftalık program esnasında öğrencilere TİKAV'ın misyonu ve vizyonu anlatılarak Bireysel Gelişim Programı tanıtımları yapıldı. Bursiyerler, farklı meslek gruplarından insanlarla akşam yemekleri yedi ve çeşitli sosyal aktivitelere katıldı. 

19 Ocak 2012 - İngilizce Eğitimi  

Fırat Ünviversitesi BGP XI. Grup Bursiyerlerine, Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi eğitim salonunda İngilizce eğitim danışmanları Ziya Akduman ve Arzu Akoğlu tarafından İngilizce seviye tespit sınavı yapıldı. The Sandwich Method Eğitim Programı anlatılarak pratik çalışmalar yapıldı. 
     

18 Ocak 2012 – Tiyatro Gösterimi 
Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup Bursiyerleri, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Soğuk Bir Berlin Gecesi” adlı oyununu izleyerek, oyuncular ile sohbet etme fırsatı buldular.


18 Ocak 2012 - Anıtkabir Ziyareti 
Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup bursiyerlerimizle Anıtkabir ziyaret edildi.

      

18 Ocak 2012 – Esra Ayken ile Söyleşi

Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup Bursiyerlerimizle, TAV Ankara İnsan Kaynakları Müdürü Sayın Esra Ayken ile Bak Hele Bak Yusuf Konak Restaurant’ da öğle yemeği yiyerek söyleşi gerçekleştirildi. Esra Hanım, bursiyerler ile deneyimlerini paylaştı ve sorularını cevapladı. 

      

17 Ocak 2012 - Cemil Serhadlı ile Söyleşi
Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup Bursiyerleri, Emekli Vali Sayın Cemil Serhadlı ile akşam yemeklerini Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi'nde yediler. Yemek esnasında Sayın Cemil Serhadlı ve eşi ile söyleşi gerçekleştirildi.  

      

17 Ocak 2012 - TİKAV Eğitim Portalı Kullanımı 
Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup bursiyerlerine, Strategia Bilim Teknolojileri'nden Ersin Ören, Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi'nde TİKAV Eğitim Portalı kullanımı konusunda bilgi verdi. 

16 Ocak 2012 Ankamall Gezisi ve Sinema Gösterimi 
Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup bursiyerlerimizle Ankamall alış-veriş merkezi gezilerek sinema etkinliği gerçekleştirildi. 



16 Ocak 2012 - Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyeleri ile Söyleşi 
Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup bursiyerleri; Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın İrfan ERCİYAS, Sayın Selim AKIN, Sayın Sıla CILIZ İNANÇ; Denetim Kurulu Üyeleri Sayın Gülbin BEKİT UZUNER,  Sayın Sevinç ÖZLEN ve Sayın Serpil DARDAĞAN katılımı ile Boutique Otel'de öğle yemeği düzenlenip söyleşi yapıldı. 


16 Ocak 2012 - Sultan Yılmaz ile Söyleşi
Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sultan Yılmaz ile söyleşi yapıldı. Öğrenciler ile yapılan sohbette TİKAV ve Bireysel Gelişim Programı konu edilerek öğrencilerin merak ettikleri sorular cevaplandı.    

      

15 - 16 Ocak 2012 - TİKAV Tanıtımı 

Fırat Üniversitesi BGP XI. Grup bursiyerlerine, Ankara Polis Moral Eğitim Merkezi'nde Vakfımız Genel Sekreteri Sayın Özlem Gül Hadımoğulları danışmanlığında TİKAV ve Bireysel Gelişim Programının tanıtımı yapılmış ve kazanımları aktarılarak, bursiyerlerin sorumlulukları anlatılmıştır. 
      


 
Etkinlik Takvimi
 
 
<<<Mayıs 2024>>>
PSÇPCCP
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789